Prijemni.infostud.com


Opšte informacije

educons

 

Zašto baš Univerzitet EDUCONS?

Koncept integrisanog univerziteta

Utemeljen na principima Bolonjskog procesa i organizovan kao moderna akademska zajednica nastavnika, istraživača, umetnika i studenata, Univerzitet EDUCONS, sa 26 akreditovanih studijskih programa i modernim studentskim domom (Međunarodni kampus) potpuno je asimiliran u akademsku zajednicu Vojvodine i Srbije, privrednu strukturu i društvenu sredinu. Kao privatni univerzitet, EDUCONS je dozvolu za rad dobio od Ministarstva prosvete Republike Srbije u junu 2008. godine, a 2014. godine uspešno okončao drugi ciklus akreditacije ustanove i svojih studijskih programa. Organizovan kao integrisani univerzitet, EDUCONS danas u svom sastavu ima 11 fakulteta - osam samostalno osnovanih i tri članice sa svojstvom pravnog lica:

 1. Fakultet poslovne ekonomije
 2. Fakultet zaštite životne sredine
 3. Fakultet za studije bezbednosti
 4. Fakultet za digitalnu produkciju
 5. Akademija klasičnog slikarstva
 6. Fakultet ekološke poljoprivrede
 7. Fakultet informacionih tehnologija
 8. Učiteljski fakultet
 9. Fakultet za sport i turizam-TIMS
 10. Fakultet za evropske pravno-političke studije-FEPPS
 11. Fakultet za projektni i inovacioni menadžment

U cilju podizanja kvaliteta obrazovanja svojih studenata, poslednjih godina Univerzitet EDUCONS uspešno razvija značajne izmene u konceptu studiranja koje se najpre odnose na način transfera znanja u nastavno-naučnoj oblasti.

Takozvani BLENDED LEARNING KONCEPT NASTAVE prerastao je tradicionalni sistem predavanja (repetitivna matrica studiranja) na koji su profesori i studenti navikli i umesto toga nudi nov i efikasan koncept učenja koji podrazumeva interaktivne razgovore i razmenu znanja kroz diskusije studenata u manjim grupama sa profesorima (koji sada postaju korektori toka misli i zaključaka studenata u vezi s tematizacijom određenih problema), u toku i mimo nastave, uz dodatno korišćenje svih tehnoloških pogodnosti (tablet računar, ipad, lap-top i sl.)

 

educons educons

 

Druga važna inovacija u okviru novog modela studiranja na Univerzitetu EDUCONS jeste tendencija da se Univerzitet transformiše u status FONDACIJE tj. fondirane ustanove (ugledni model ovakvog funkcionisanja uspostavljen je na Univerzitetu Stanford, U.S.A.). Ovde je reč o ulasku Univerziteta u proces tzv. PROJEKTNOG STUDIRANJA, što podrazumeva suštinski novi nivo povezivanja sa kompanijama i formulisanje odnosa fondator (kompanija) i fondacija (Univerzitet), a to je, naposletku, esencijalna podrška životnom interesu studenta da pronađe  dobar i siguran posao, ali istovremeno i mehanizam koji pokreće njegov motiv za učenje. Uz neophodnu praksu, studijski programi sada se sinhronizuju s realnim poslovnim potrebama kompanija, koje blagovremeno imaju mogućnost da određuju konkretan broj studenata  koji žele da zaposle.

educonsOd 2015. godine svoja vrata studentima je otvorio i prvi privatni STUDENTSKI DOM koji je u sastavu kampusa Univerziteta Educons. Opremljen prema najvišim standardima, studentski dom predstavlja prvi primer takve vrste kada je u pitanju privatno visoko školstvo u regiji Zapadnog Balkana. Dom raspolaže sa 50 prostranih jednokrevetnih i dvokrevetnih soba, a svaka od njih poseduje krevet, radni sto, garderober i što je studentima najvažnije, ima svoje kupatilo i dobro opremljenu  kuhinju. Pozicioniran na dobroj lokaciji, studenstki dom u punom kapacitetu može da useli 100 studenata. Posebnu pogodnost predstavljaju raznovrsni prateći sadržaji koji na funkcionalan i komforan način izlaze u susret potrebama mladih ljudi. Tako je studentima na raspolaganju besplatan parking, vešernica, studentski kafe-restoran, besplatan wireless, prostorije za druženje i učenje, menjačnica, pošta ali i savremeno opremljen fitnes i spa centar.

Studentski dom Univerziteta Edukons otvoren je za sve mlade ljude koji svoj studentski život planiraju da provedu u Novom Sadu, nezavisno od toga na kom univerzitetu studiraju.  Za studente Univerziteta Educons odobren je popust od 10% na školarinu i na troškove stanovanja, a plaćanje se može realizovati u 12 mesečnih rata. Cena boravka u domu uključuje sve režije i iznosi 130 evra mesečno.

 

Upis je u toku!

Univerzitet Educons je raspisao konkurs za upis u školsku 2017/2018 godinu. Prijemni ispiti u Sremskoj Kamenici održaće se 08. 15. 22. i 29. septembra 2017. godine sa početkom u 12.00h. Sve informacije o prijavi, polaganju prijemnog ispita i detaljnijim uslovima studiranja se mogu dobiti i putem telefona 021/4893 610, 021/4893 611.

 
Vesti o studiranju