Prijemni.infostud.com


Opšte informacije

Opšte informacije

Univerzitet Metropolitan u svom sastavu ima tri fakulteta i organizuje programe osnovnih akademskih studija, prema Bolonjskoj deklaraciji, u trajanju od četiri godine (240 ESPB). Prostire se na dve lokacije i to u Beogradu na adresi Tadeuša Košćuška 63 (Sportski centar „25. maj“ na Dorćolu), kao i u Nišu na adresi Svetog Cara Konstantina 86.

Na Univerzitetu Metropolitan realizuju se savremeni studijski programi koji nakon školovanja kreiraju stručnjake iz tri oblasti: menadžmenta, informacionih tehnologija i dizajna. Svaki program je definisan da obezbedi znanja, veštine i kompetencije na visokom akademskom i profesionalnom nivou.

Studenti se tokom studiranja uče da na najbolji način steknu veštine za rešavanje praktičnih problema, da razmišljaju, budu kreativni i inovativni. Akcenat se stavlja na praktična i primenljiva znanja.

10 RAZLOGA ZAŠTO UPISATI UNIVERZITET METROPOLITAN

 1. Zato što „Student u centru pažnje“ nije samo parola! - Program, dinamika, metodologija rada, ispiti i vannastavne aktivnosti, u potpunosti su prilagođeni studentima.
   
 2. Najtraženiji studijski programi i savremen način studiranja – Metropolitan postavlja svoje ciljeve na osnovu svetski prihvaćenih standarda, nudeći obrazovanje za budućnost, za dolazeće tehnologije i nove zahteve tržišta.
   
 3. Brzo zaposlenje po diplomiranju – Na osnovu stečenih teorijskih i praktičnih znanja tokom studiranja, studenti su spremni da se upuste u poslovne vode i odmah nakon diplomiranja pronađu posao u struci, zahvaljujući priznatoj diplomi.
   
 4. Izbor između tradicionalnih i internet studija – Studenti imaju mogućnost da studiraju na tradicionalan način ili da studiraju na daljinu – putem interneta. Tradicionalni i internet studenti koriste istu literaturu, koja se nalazi na savremenom ISUM sistemu, stoga je i diploma stečena studiranjem putem interneta izjednačena diplomi stečenoj na tradicionalnoj nastavi.
   
 5. Primena stečenog teorijskog znanja za rešavanje praktičnih problema – Pored teorijskog znanja, studenti stiču i praktična znanja koja se odnose na rešavanja konkretnih poslovnih problema i koja im omogućavaju da lakše usavrše sebe i pripreme ih za poslove koji im predstoje.
   
 6. Efektan i interaktivan rad u malim grupama – Nastava na našem Univerzitetu obavlja se u malim grupama uz interaktivan rad između profesora i studenata.
   
 7. Najatraktivnija lokacija sa odlično opremljenim prostorom – Metropolitan univerzitet se nalazi na atraktivnoj lokaciji (Sportski centar „Milan Gale Muškatirović“) u odličnom prostoru sa računarski opremljenim, klimatizovanim učionicama i obezbeđenom brzom internet vezom.
   
 8. Profesori, predavači i administracija uvek su dostupni studentima – Intenzivna komunikacija između administracije, profesora i studenata odvija se i uživo i putem elektronske pošte i video konferencija (Skype), tako da studenti u kratkom roku dobijaju odgovore na sva svoja pitanja.
   
 9. Partnerstvo sa vodećim kompanijama – Partneri našeg Univerziteta su Microsoft, Oracle, IBM, Apple i druge svetke kompanije, što studentima daje šansu da budu u koraku sa novim dostignućima ovih kompanija.
   
 10. Raznolik studentski život – Pored redovne nastave, studentima su dostupne i vannastavne aktivnosti poput takmičenja, putovanja, žurki, humanitarnih organizacija, sportskih aktivnosti i svih ostalih aktivnosti koje čine studentski život kompletnim.

 

Univerzitet Metropolitan je razvio Centar za razvoj karijere s ciljem da svojim studentima izađe u susret i pomogne im da na pravom mestu obave stručnu praksu, kao i da lakše pronađu posao u struci. Iz godine u godinu, nastavljamo da nižemo uspehe. Svaki naš student je naša preporuka i najveće priznanje našem ulaganju u kadrove. Univerzitet Metropolitan je izuzetno ponosan na:

 • Studentkinje AdaJAMM tima, svetske prvakinje sa Microsoft Imagine Cup's 'Woman's Athletics App Challenge 2013 zahvaljujući aplikaciji „Playground“.
 • Tim studenata Fakulteta informacionih tehnologija, koji su postali svetski prvaci na najprestižnijem svetskom takmičenju ThinkQuest koje organizuje kompanija ORACLE.
 • Na to što je prvi u Srbiji uveo i dobio dozvolu za rad od Ministarstva prosvete koja uključuje i izvođenje nastave na daljinu - preko Interneta i to zahvaljujući najsavremenijim tehnologijama koje primenuje.
 • Global Game Jam – Univerzitet Metropolitan je prvi domaćin ovog planetarnog takmičenja u jugoistočnoj Evropi.
 • Osvojena dva II mesta na Menadžerijadi 2013. i 2014. godine
 • Osvojeno I mesto na FTN Challenge-u 2013. Godine

 

Metropolitan
Univerzitet Metropolitan je specifičan i po načinu studiranja jer primenjuje eLearning platformu za elektronsko učenje - LAMS. Svaki student prilikom upisa dobija username i password za pristupanje personalizovanom nalogu na kojem se nalaze materijali u elektronskom obliku, predviđeni prema nastavnom planu i programu određenog smera.

Pogledajte detaljnije informacije i tutorijal putem linka.