Prijemni.infostud.com


Prijemni ispit i uslovi za upis

Prijemni ispit na programima Finansije i bankarstvo, Računovodstvo i Poslovna informatika polaže se uvidu stručnog testa i testa opšte kulture. Kandidati za studijski program Turizam i hotelijerstvo mogu izabrati da li će im prijemni ispit biti u vidu poslovnog intervjua ili će pripremiti i prezentovati esej na zadatu temu.

Upis i školarina


Predprijavom možete sebi obezbediti mesto jer Fakultet upisuje ograničen broj studenata.

Upis studenata počinje 1. juna 2012. i obavlja se na osnovu opšteg uspeha iz srednje škole i rezultata ostvarenih na Testu sklonosti i sposobnosti, odnosno poslovnog intervjua za studijski program Turizam i hotelijerstvo.

Dokumenti potrebni za upis:

- izvod iz matične knjige rođenih
- svedočanstva za sva četiri razreda srednje škole
- diploma završene srednje škole

Školarinu je moguće platiti u više mesečnih rata. U školarinu su uračunati svi udžbenici za studijsku godinu čiji su autori predmetni profesori, a izdavač Univerzitet Singidunum!

Najuspešniji studenti dobijaju stipendije, a za svakog narednog studenta iz iste porodice iznos školarine se umanjuje na 70%.Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog

  • Kako da ubrzamo i olakšamo proces učenja

    Negativan stav može ojačati motivaciju za učenje. Studenti koji se učenju preterano raduju ubeđeni su da im dobro ide, ali statistika pokazuje da su im ocene prosečno niže; dobro raspoloženje može naškoditi vašem efikasnom memorisanju.


  • 10 saveta kako da gradite i gajite kreativnost

    Najtraženija veština ovog veka je kreativnost! Iako se stiče rođenjem, mnogi smatraju da je nemaju jer ne umeju da je razviju kod sebe. Sve se vrti oko kreativnosti. Od kreiranja novog proizvoda, predstavljanje istog do načina prodaje. 


  • Od A do Š o onlajn učenju

    Davno je primećeno da obrazovanje treba da bude dostupno svima, ipak taj ideal se ne postiže lako. Digitalno doba nam donosi mnogobrojne olakšice i pogodnosti, koje počinju sve više da se koriste u obrazovanju