Prijemni.infostud.com


Studijski program - Ruski jezik

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu: Filologija,

Vrste studija: Akademske

Vežbaj online: -

Gradovi: Beograd

Nastavni plan i ispiti

Studijski program "Ruski jezik"

Osnovne akademske studije ruskog jezika i književnosti imaju za cilj sticanje teorijskih znanja i ovladavnje praktičnim vještinama u oblasti ruskog jezika, ruske književnosti i kulture. Dalji cilj ovih studija je da se niz rusističkih disciplina postave u širi slavistički kontekst, kako bi se stekao širi uvid u slavistiku uopšte, kao i povezivanje toga troga (jezika, književnosti, kulture) sa nacionalnom kulturom. Ove studije treba da omoguće studentima sveobuhvatno sagledavanje rusističke struke i stvaranje osnova za dalji rad u nauci i primjene njenih rezultata u praksi. Internacionalna lingvokulturološka ljetna škola „Slovenski svijet – jedinstvo kultura“ (2011), održana je pod pokroviteljstvom Vlade Ruske Federacije. Grad domaćin Sunčev Brijeg u Bugarskoj okupio je studente slovenskih država i pružio mogućnost studentima da, osim svakodnevnog učenja ruskog jezika, učestvuju na festivalu i predstave državu iz koje dolaze. Naši studenti su predstavili Bosnu i Hercegovinu i Republiku Srpsku i na takmičenju osvojili visoko drugo mjesto, od ukupno 36 predstavnika slovenskih naroda iz svih slovenskih zemalja. Studenti, nastavnici i saradnici svake godne obilježavaju praznik “Slovenske pismenosti“ kao i književne večeri posvećene istaknutim ruskim piscima.
 

 • Ambasada Ruske Federacije je svojim memorandumom dala podršku naporima Univerziteta u realizaciji studijskog programa Ruski jezik.
 • Panevropski univerzitet “Apeiron” je potpisao sporazum o nastavno-naučnoj i akademskoj saradnji sa prestižnim Moskovskim državnim univerzitetom „LOMONOSOV“.
 • Studentima će biti omogućeno da jednu školsku godinu studiraju u Rusiji.

Akademska zvanja:
Diplomirani profesor ruskog jezika i književnosti 240 ECTS (diplomirani filolog - prevodilac)


faklruskislika1.jpg

Preuzmite listu predmeta po godinama studija.
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog

 • Sistematski pregledi

  Nakon što se upišete na fakultet, morate znati da redovno učenje i polaganje ispita nije vaša jedina obaveza. Nakon završenih predavanja u prvom semestru prve godine, potrebno je da uradite sistematski pregled.


 • Važnost postavljanja pitanja od strane studenata

  Veština postavljanja pitanja bitan je deo učenja i studiranja, jer će se njeno praktikovanje, sasvim sigurno, odraziti na kvalitet vašeg znanja, kao i na učinke u vidu ocena.


 • Par saveta pre izbora fakulteta

  S obzirom da studije za svrhu treba da imaju pripremu studenata za posao, osposobljavanje za karijeru i ciljeve koji se žele ostvariti, period visokog obrazovanja neka obuhvati vaše interese u tom smislu.