Prijemni.infostud.com


Studijski program - Nastavnička informatika

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu: Informacione tehnologije,

Vrste studija: Akademske

Vežbaj online: -

Gradovi: Banja Luka

Nastavni plan i ispiti

STUDIJSKI PROGRAM: NASTAVNIČKA INFORMATIKA

Nastavnička informatikaU našoj zemlji i okurženju nedostaju nastavnički kadrovi u oblasti informatike kako u osnovnom, tako i u srednjem obrazovanju. Ovaj nedostatak je objektivno uslovljen nepostojanjem odgovarajuće visokoškolske ustanove koja će kao svoju matičnu delatnost educirati edukatore (profesore i nastavnike) u oblasti informatike.

Tehnički fakulteti su dizajnirani da proizvode stručnjake inžinjerske struke kod kojih je osnovni fokus obrazovanja usmeren na tehničko-tehnološki tj. inženjerski aspekt znanja koji je neprimeren potrebama učenika za savremenim informatičkim znanjima. Ova protivrečnost je nastala kao posljedica jaza u naučno-stručnom praćenju savremenog razvoja, ali i eksponencijalnim rastom znanja i tehnologija koji je nezabeležen u savremenoj istoriji i koji je objektivno teško pratiti. Epilog je da se u zapadnim obrazovnim sistemima težište postupno prebacivalo na softversko-sistemski aspekt informacionih tehnologija u odnosu na hardversko-tehnološki aspekt.

Akademska zvanja
a/ Bachelor stepen prvog ciklusa u trajanju od 3 godine (6 semestara) – 180 ECTS

 1. Profesor tehničkog i informatike za osnovnu školu - 180 ECTS (Studijski program: Nastavnička informatika)

b/ Studije prvog ciklusa u trajanju od 4 godine (8 semestara) – 240 ECTS – sa ili bez užeg usmjerenja/specijalističkog stepena

 1. Diplomirani profesor računarstva i informatike - 240 ECTS

Preuzmite listu predmeta po godinama studija.
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog

 • Usmeno izlaganje predispitnih obaveza

  Predispitne obaveze obuhvataju prisustvo na predavanjima i vežbama, ali i pisanje seminarskih radova, odnosno referata. Često se ti isti radovi moraju prezentovati usmeno, u toku predavanja, a ponekad je dozvoljeno i korišćenje Power Point-a.


 • Namirnice koje zamenjuju kofein

  Kada postanete deo studentskog života, uvidećete da mnogi studenti vole da uče noću. Učenje noću, naročito u studentskim domovima, podrazumeva mir i vi ste napokon sposobni da se posvetite svom gradivu u miru.


 • Popunjavanje CV-a za vreme studiranja

  Ukoliko pokušate da pronađete posao za vreme studiranja, uglavnom će se od vas tražiti da pošaljete CV. Mnogi mladi ljudi imaju problem sa popunjavanjem ovog dokumenta jer ne znaju šta sve CV podrazumeva