Prijemni.infostud.com


Studijski program - Nastavnička informatika

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu: Informacione tehnologije,

Vrste studija: Akademske

Vežbaj online: -

Gradovi: Banja Luka

Nastavni plan i ispiti

STUDIJSKI PROGRAM: NASTAVNIČKA INFORMATIKA

Nastavnička informatikaU našoj zemlji i okurženju nedostaju nastavnički kadrovi u oblasti informatike kako u osnovnom, tako i u srednjem obrazovanju. Ovaj nedostatak je objektivno uslovljen nepostojanjem odgovarajuće visokoškolske ustanove koja će kao svoju matičnu delatnost educirati edukatore (profesore i nastavnike) u oblasti informatike.

Tehnički fakulteti su dizajnirani da proizvode stručnjake inžinjerske struke kod kojih je osnovni fokus obrazovanja usmeren na tehničko-tehnološki tj. inženjerski aspekt znanja koji je neprimeren potrebama učenika za savremenim informatičkim znanjima. Ova protivrečnost je nastala kao posljedica jaza u naučno-stručnom praćenju savremenog razvoja, ali i eksponencijalnim rastom znanja i tehnologija koji je nezabeležen u savremenoj istoriji i koji je objektivno teško pratiti. Epilog je da se u zapadnim obrazovnim sistemima težište postupno prebacivalo na softversko-sistemski aspekt informacionih tehnologija u odnosu na hardversko-tehnološki aspekt.

Akademska zvanja
a/ Bachelor stepen prvog ciklusa u trajanju od 3 godine (6 semestara) – 180 ECTS

  1. Profesor tehničkog i informatike za osnovnu školu - 180 ECTS (Studijski program: Nastavnička informatika)

b/ Studije prvog ciklusa u trajanju od 4 godine (8 semestara) – 240 ECTS – sa ili bez užeg usmjerenja/specijalističkog stepena

  1. Diplomirani profesor računarstva i informatike - 240 ECTS

Preuzmite listu predmeta po godinama studija.
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog