Prijemni.infostud.com

Prijemni ispiti i uslovi za upis

Za upis u I godinu osnovnih studija može konkurisati lice koje ima srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju, bez obzira na struku i usmerenje.

Svi prijavljeni kandidati polažu po izboru prijemni ispit iz fizike ili matematike, ili i fizike i matematike (u kom slučaju se boduje bolji rezultat). Kandidati koji konkurišu za upis u studijsku grupu Fizika i hemija, mogu polagati i prijemni ispit iz hemije.

Fizički fakultet priznaje prijemni ispit iz matematike i fizike položen na bilo kom fakultetu u Republici Srbiji.

Izbor kandidata obavlja se na osnovu opšteg uspeha u srednjoj školi i na osnovu rezultata ostvarnenog na prijemnom ispitu, a na osnovu jedinstvene rang liste koja se formira prema ukupnom broju bodova svakog kandidata. Najveći mogući broj bodova je 100. Pod opštim uspehom u srednjoj školi podrazumeva se zbir prosečnih ocena iz svih predmeta u I, II, III i IV razredu srednje škole pomnožen sa 2. Ne računaju se ocene fakultativnih predmeta kao i ocena iz vladanja. Po ovom osnovu kandidat može steći  najmanje 16, a najviše 40 bodova. Prijemni ispit donosi maksimalno 100 poena. Rezultat na ispitu (broj poena) množi se sa faktorom 0.6. Tako pomnožen broj poena predstavlja bodove osvojene na klasifikacionom ispitu. Najveći broj bodova po ovom osnovu je 60.

Kandidat može biti upisan na teret budžeta ako se nalazi na jedinstvenoj rang listi do broja odabranog za upis kandidata na teret budžeta i ukoliko ima više od 51 boda.

 

Dan otvorenih vrata

Fizički fakultet Univerziteta u Beogradu i Studentski parlament Fizičkog fakulteta pozivaju Vas na manifestaciju "Otvorena vrata Fizičkog Fakulteta". 
Ove godine, vrata Fizičkog fakulteta otvaramo 7. maja 2016. godine, u periodu od 10 do 18 časova. Manifestacija je namenjena srednjoškolcima koji su zainteresovani za upic na Fizički fakultet, ali i ostalim zaljubljenicima u ovu divnu nauku.
Na ovoj manifestaciji, budući studenti imaće priliku da se informišu o studijama, i iz prve ruke saznaju kako izgleda studirati Fiziku i Meteorologiju.  Pored toga, svi posetioci imaće priliku da vide zanimljive eksperimente iz fizike, kao i da odslušaju niz naučno-popularnih predavanja, koje će održati nastavnici i saradnici  Fizičkog fakulteta.

Posetioci će imati priliku da obiđu naše istraživačke laboratorije i učionice. 
Više informacija o samom događaju, kao i angendu događaja, možete pronaći na sajtu fakulteta, kao i na našoj fejzbuk stranici Otvorena vrata Fizičkog fakulteta i fejzbuk događaju.


Unapred se radujemo  našem zajedničkom druženju. Vidimo se 7. maja!

Upisne kvotePrvi rok 2016
FAKULTET BUDŽET SAMOFINANSIRANJE UKUPNO BROJ PRIJAVLJENIH ŠKOLARINA RSD ŠKOLARINA EUR
0 0 0 0 0 0
Meteorologija 25 5 30 0 60.000 2.650 EUR
Opšta fizika 25 0 25 0 60.000 2.650 EUR
Primenjena i kompjuterska fizika 40 10 50 0 60.000 2.650 EUR
Teorijska i eksperimentalna fizika 50 0 50 0 60.000 2.650 EUR