Prijemni.infostud.com


Međunarodna saradnja

Kancelarija za međunarodnu saradnju Filozofskog fakulteta osnovana je 2009. godine sa ciljem da podrži razvoj internacionalne saradnje i stvori uslove za saradnju na polju obrazovanja, nauke i kulture.

Kancelarija prati i promoviše mobilnost studenata i osoblja, kao i saradnju Fakulteta sa brojnim partnerima. Studentima i osoblju Fakulteta pružamo podršku kroz savetovanje, a gostujućim predavačima i gostima iz zemalja širom sveta koji posećuju naš Fakultet pružamo administrativnu podršku.

Od maja 2014. godine, Fakultet je jedna od 500 institucija u celom svetu koja ima Konfucijev institut, što omogućava studentima i svima koji su zainteresovani da bolje upoznaju kinesku kulturu i jezik.

Studentima Filozofskog fakulteta otvorene su mogućnosti za razmenu preko aktivnih programa za mobilnost studenata, pre svega preko programa Erasmus+ i CEEPUS, ali i preko brojnih bilateralnih sporazuma koje Filozofski fakultet ima sa univerzitetima u inostranstvu.

 

Kontakti:

Kancelarija za međunarodnu saradnju

Filozofski fakultet, Dr Zorana Đinđića 2, 21000 Novi Sad

Kancelarija: M7

Radno vreme sa studentima: 8-15 časova

Telefon: +381 21 485 3921

Imejl: international@ff.uns.ac.rs, za program Erazmus+ erasmus@ff.uns.ac.rs

Web: http://www.ff.uns.ac.rs/fakultet/fakultet_medjunarodna_saradnja.html

 

Kristina Ivšić i Ljiljana Siriški

Kristina Ivšić Ljiljana Siriški
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog

  • Usmeno izlaganje predispitnih obaveza

    Predispitne obaveze obuhvataju prisustvo na predavanjima i vežbama, ali i pisanje seminarskih radova, odnosno referata. Često se ti isti radovi moraju prezentovati usmeno, u toku predavanja, a ponekad je dozvoljeno i korišćenje Power Point-a.


  • Namirnice koje zamenjuju kofein

    Kada postanete deo studentskog života, uvidećete da mnogi studenti vole da uče noću. Učenje noću, naročito u studentskim domovima, podrazumeva mir i vi ste napokon sposobni da se posvetite svom gradivu u miru.


  • Popunjavanje CV-a za vreme studiranja

    Ukoliko pokušate da pronađete posao za vreme studiranja, uglavnom će se od vas tražiti da pošaljete CV. Mnogi mladi ljudi imaju problem sa popunjavanjem ovog dokumenta jer ne znaju šta sve CV podrazumeva