Prijemni.infostud.com


Studijski program - Trener u sportu

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu: Praktične sportske nauke, Stručno-teorijske sportske nauke,

Vrste studija: Akademske

Vežbaj online: Opšte obrazovanje i informisanost,

Gradovi: Beograd

Nastavni plan i ispiti

Trener u sportuTrener u sportu

Program Osnovne akademske studije TRENER U SPORTU traje četiri godine i njegovim okončanjem student ostvaruje 240 ESPB (Evropski Sistem Prenosa Bodova) i stiče naziv

DIPLOMIRANI TRENER U SPORTU
(Bachelor with Honours)

Osnovni cilj ovog studijskog programa jeste obrazovanje diplomiranih trenera kroz sticanje savremenih teorijskih i praktično primenjivih znanja i veština  za uspešan profesionalni rad u sportskim organizacijama
Cilj Fakulteta za sport je akademsko obrazovanje studenata za poslove trenera u oblasti sporta i omogućavanje praktičnog rada, tokom kog studenti mogu da iskuse kako je biti sportski trener i steknu neophodna znanja i veštine. 
Stručnu praksu studenti realizuju u poslednjem mesecu završnog semestra u vodećim sportskim organizacijama, savezima i klubovima, sa kojima Fakultet ima potpisan sporazum o saradnji, kao što su: Olimpijski komitet Srbije, Paraolimpijski komitet Srbije, Sportski savez Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Savez trenera Srbije i granski sportski savezi. Realizacijom programa stručne prakse studenti imaju mogućnosti da praktična znanja i iskustva usvajaju od najkompetentnijih stručnjaka iz zemlje i inostranstva kako bi se, još za vreme studija, približili budućoj profesiji.

trener
 
Studijski program – TRENER U SPORTU
Tabela predmeta
trener u sportu

 

Karijera

Diplome osnovnih akademskih studija su pravni akt, ali i dokaz da su studenti pokazali razumevanje i znanje iz različitih oblasti studija, kao i da realno mogu primetiti stečeno znanje (teoretsko i praktično) u sportskoj praksi i na tržištu rada.
Spektar zanimanja dostupnih po diplomiranju je širok, od rada u sportskim savezima, sportskim klubovima, sportskim objektima kao i sportskim menadžerskim i marketinškim agencijama…
 

Mogućnost zaposlenja

Fakultet za sport kontinuirano ulaže u studente i mlade talente, nudeći im praksu u saradnji sa partnerskim sportskim organizacijama, gde se studenti upoznaju sa savremenim načinom rada. Već za vreme prakse, najbolji studenti imaju mogućnost da se nametnu kao talentovani, vredni i sposobni i tako obezbede sebi mesto u sportskim organizacijama, ili dobijaju preporuke za posao od naših partnera ili profesora, koji, uz akademsko, imaju i bogato iskustvo rada u sportskoj industriji. Kritičko mišljenje, multidisciplinarno znanje i praktične sposobnosti, koje su stekli na Fakultetu, daje im osnovu za kvalitetan profesionalni rad. Većina naših studenata pronađe zaposlenje koje odgovara njihovim ambicijama i pri tom nastave sa životom u svojoj zemlji, tamo gde se  najbolje i osećaju.
Profesori  Fakulteta  za sport  su sticali svoja akademska  i naučna zvanja, kao i bogato istraživačko iskustvo na uglednim fakultetima, naučnim i sportskim institutima, medijskim kućama i prestižnim kompanijama u zemlji i inostranstvu, a pored akademskog angažovanja, veoma su aktivni i prepoznatljivi u  privredi, sportu i novinarstvu.

Trener u sportu
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog