Prijemni.infostud.com


Studijski program - Trener u sportu

Nastavni plan i ispiti

Trener u sportuTrener u sportu

Program Osnovne akademske studije TRENER U SPORTU traje četiri godine i njegovim okončanjem student ostvaruje 240 ESPB (Evropski Sistem Prenosa Bodova) i stiče naziv

DIPLOMIRANI TRENER U SPORTU
(Bachelor with Honours)

Osnovni cilj ovog studijskog programa jeste obrazovanje diplomiranih trenera kroz sticanje savremenih teorijskih i praktično primenjivih znanja i veština  za uspešan profesionalni rad u sportskim organizacijama
Cilj Fakulteta za sport je akademsko obrazovanje studenata za poslove trenera u oblasti sporta i omogućavanje praktičnog rada, tokom kog studenti mogu da iskuse kako je biti sportski trener i steknu neophodna znanja i veštine. 
Stručnu praksu studenti realizuju u poslednjem mesecu završnog semestra u vodećim sportskim organizacijama, savezima i klubovima, sa kojima Fakultet ima potpisan sporazum o saradnji, kao što su: Olimpijski komitet Srbije, Paraolimpijski komitet Srbije, Sportski savez Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Savez trenera Srbije i granski sportski savezi. Realizacijom programa stručne prakse studenti imaju mogućnosti da praktična znanja i iskustva usvajaju od najkompetentnijih stručnjaka iz zemlje i inostranstva kako bi se, još za vreme studija, približili budućoj profesiji.

trener
 
Studijski program – TRENER U SPORTU
Tabela predmeta
trener u sportu

 

Karijera

Diplome osnovnih akademskih studija su pravni akt, ali i dokaz da su studenti pokazali razumevanje i znanje iz različitih oblasti studija, kao i da realno mogu primetiti stečeno znanje (teoretsko i praktično) u sportskoj praksi i na tržištu rada.
Spektar zanimanja dostupnih po diplomiranju je širok, od rada u sportskim savezima, sportskim klubovima, sportskim objektima kao i sportskim menadžerskim i marketinškim agencijama…
 

Mogućnost zaposlenja

Fakultet za sport kontinuirano ulaže u studente i mlade talente, nudeći im praksu u saradnji sa partnerskim sportskim organizacijama, gde se studenti upoznaju sa savremenim načinom rada. Već za vreme prakse, najbolji studenti imaju mogućnost da se nametnu kao talentovani, vredni i sposobni i tako obezbede sebi mesto u sportskim organizacijama, ili dobijaju preporuke za posao od naših partnera ili profesora, koji, uz akademsko, imaju i bogato iskustvo rada u sportskoj industriji. Kritičko mišljenje, multidisciplinarno znanje i praktične sposobnosti, koje su stekli na Fakultetu, daje im osnovu za kvalitetan profesionalni rad. Većina naših studenata pronađe zaposlenje koje odgovara njihovim ambicijama i pri tom nastave sa životom u svojoj zemlji, tamo gde se  najbolje i osećaju.
Profesori  Fakulteta  za sport  su sticali svoja akademska  i naučna zvanja, kao i bogato istraživačko iskustvo na uglednim fakultetima, naučnim i sportskim institutima, medijskim kućama i prestižnim kompanijama u zemlji i inostranstvu, a pored akademskog angažovanja, veoma su aktivni i prepoznatljivi u  privredi, sportu i novinarstvu.

Trener u sportu
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog

  • Usmeno izlaganje predispitnih obaveza

    Predispitne obaveze obuhvataju prisustvo na predavanjima i vežbama, ali i pisanje seminarskih radova, odnosno referata. Često se ti isti radovi moraju prezentovati usmeno, u toku predavanja, a ponekad je dozvoljeno i korišćenje Power Point-a.


  • Namirnice koje zamenjuju kofein

    Kada postanete deo studentskog života, uvidećete da mnogi studenti vole da uče noću. Učenje noću, naročito u studentskim domovima, podrazumeva mir i vi ste napokon sposobni da se posvetite svom gradivu u miru.


  • Popunjavanje CV-a za vreme studiranja

    Ukoliko pokušate da pronađete posao za vreme studiranja, uglavnom će se od vas tražiti da pošaljete CV. Mnogi mladi ljudi imaju problem sa popunjavanjem ovog dokumenta jer ne znaju šta sve CV podrazumeva