Prijemni.infostud.com


Studijski program - Poslovna ekonomija i finansije

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu: Ekonomija, bankarstvo i finansije, Menadžment, Preduzetništvo,

Vrste studija: Akademske

Vežbaj online: Opšte obrazovanje i informisanost,

Gradovi: Novi Sad

Nastavni plan i ispiti

Studijski program Poslovna ekonomija i finansije je koncipiran u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju i Bolonjskom deklaracijom.

Studijski program Poslovna ekonomija i finansije namenjen je onima koji žele da steknu sadržajna i kvalitetna, kako teorijska tako i praktična znanja, koja će im omogućiti da postanu osposobljeni stručnjaci za uspešno delovanje i rešavanje problema u oblasti poslovne ekonomije i finansija. Kroz ovaj studijski program studenti stiču opšta znanja iz oblasti ekonomije, menadžmenta, marketinga, ali i usko specijalizovana znanja iz oblasti finansija.

Studijski program Poslovna ekonomija i finansije upoznaje studente sa različitim aspektima i modelima savremenog poslovanja, omogućavajući im da razumeju suštinu poslovne ekonomije i finansija i njihov značaj za razvoj privrede i društva u celini.

Za studente je tokom studija organizovana stručna praksa kao deo nastavnog procesa kako bi stekli veštine koje zahteva savremeno tržište rada i na taj način obezbedili sigurno zaposlenje.

Nastava je interaktivna i ostvaruje se u malim grupama i kroz mentorski rad. Kroz interaktivnu nastavu naglasak se stavlja na isticanje individualnog, kreativnog razvoja studenata, timski rad, sticanje praktičnih znanja i korišćenje savremene tehnologije, kao i na uspostavljanje neposrednog odnosa između studenata i profesora. Kvalitetu nastavnog procesa doprinose i gostovanja stručnjaka iz privrede.

Studijski program Poslovna ekonomija i finansije traje četiri godine i njegovim završetkom studenti stiču 240 ESPB bodova i zvanje DIPLOMIRANI EKONOMISTA. Po završetku osnovnih akademskih studija student može nastaviti master studije u trajanju od jedne godine.

Nakon završetka studijskog programa Poslovna ekonomija i finansije studenti su na raspolaganju brojne mogućnosti zaposlenja u oblasti poslovne ekonomije i to pre svega u domenu finansija. Studenti su u potpunosti pripremljeni i osposobljeni za uspešan razvoj karijere u bankarstvu, osiguranju, na berzi, kao i u različitim privrednim subjektima, kako u privatnom tako i u javnom sektoru.

 

Nastavni plan studijskog programa
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog

  • Usmeno izlaganje predispitnih obaveza

    Predispitne obaveze obuhvataju prisustvo na predavanjima i vežbama, ali i pisanje seminarskih radova, odnosno referata. Često se ti isti radovi moraju prezentovati usmeno, u toku predavanja, a ponekad je dozvoljeno i korišćenje Power Point-a.


  • Namirnice koje zamenjuju kofein

    Kada postanete deo studentskog života, uvidećete da mnogi studenti vole da uče noću. Učenje noću, naročito u studentskim domovima, podrazumeva mir i vi ste napokon sposobni da se posvetite svom gradivu u miru.


  • Popunjavanje CV-a za vreme studiranja

    Ukoliko pokušate da pronađete posao za vreme studiranja, uglavnom će se od vas tražiti da pošaljete CV. Mnogi mladi ljudi imaju problem sa popunjavanjem ovog dokumenta jer ne znaju šta sve CV podrazumeva