Prijemni.infostud.com


Studijski program - Poslovna ekonomija i finansije

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu: Ekonomija, bankarstvo i finansije, Menadžment, Preduzetništvo,

Vrste studija: Akademske

Vežbaj online: Opšte obrazovanje i informisanost,

Gradovi: Novi Sad

Nastavni plan i ispiti

Studijski program Poslovna ekonomija i finansije je koncipiran u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju i Bolonjskom deklaracijom.

Studijski program Poslovna ekonomija i finansije namenjen je onima koji žele da steknu sadržajna i kvalitetna, kako teorijska tako i praktična znanja, koja će im omogućiti da postanu osposobljeni stručnjaci za uspešno delovanje i rešavanje problema u oblasti poslovne ekonomije i finansija. Kroz ovaj studijski program studenti stiču opšta znanja iz oblasti ekonomije, menadžmenta, marketinga, ali i usko specijalizovana znanja iz oblasti finansija.

Studijski program Poslovna ekonomija i finansije upoznaje studente sa različitim aspektima i modelima savremenog poslovanja, omogućavajući im da razumeju suštinu poslovne ekonomije i finansija i njihov značaj za razvoj privrede i društva u celini.

Za studente je tokom studija organizovana stručna praksa kao deo nastavnog procesa kako bi stekli veštine koje zahteva savremeno tržište rada i na taj način obezbedili sigurno zaposlenje.

Nastava je interaktivna i ostvaruje se u malim grupama i kroz mentorski rad. Kroz interaktivnu nastavu naglasak se stavlja na isticanje individualnog, kreativnog razvoja studenata, timski rad, sticanje praktičnih znanja i korišćenje savremene tehnologije, kao i na uspostavljanje neposrednog odnosa između studenata i profesora. Kvalitetu nastavnog procesa doprinose i gostovanja stručnjaka iz privrede.

Studijski program Poslovna ekonomija i finansije traje četiri godine i njegovim završetkom studenti stiču 240 ESPB bodova i zvanje DIPLOMIRANI EKONOMISTA. Po završetku osnovnih akademskih studija student može nastaviti master studije u trajanju od jedne godine.

Nakon završetka studijskog programa Poslovna ekonomija i finansije studenti su na raspolaganju brojne mogućnosti zaposlenja u oblasti poslovne ekonomije i to pre svega u domenu finansija. Studenti su u potpunosti pripremljeni i osposobljeni za uspešan razvoj karijere u bankarstvu, osiguranju, na berzi, kao i u različitim privrednim subjektima, kako u privatnom tako i u javnom sektoru.

 

Nastavni plan studijskog programa
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog

  • Sistematski pregledi

    Nakon što se upišete na fakultet, morate znati da redovno učenje i polaganje ispita nije vaša jedina obaveza. Nakon završenih predavanja u prvom semestru prve godine, potrebno je da uradite sistematski pregled.


  • Važnost postavljanja pitanja od strane studenata

    Veština postavljanja pitanja bitan je deo učenja i studiranja, jer će se njeno praktikovanje, sasvim sigurno, odraziti na kvalitet vašeg znanja, kao i na učinke u vidu ocena.


  • Par saveta pre izbora fakulteta

    S obzirom da studije za svrhu treba da imaju pripremu studenata za posao, osposobljavanje za karijeru i ciljeve koji se žele ostvariti, period visokog obrazovanja neka obuhvati vaše interese u tom smislu.