Prijemni.infostud.com


Studijski program - Inženjerski menadžment u agrobiznisu

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu: Menadžment, Biotehnologija,

Vrste studija: Akademske

Vežbaj online: Opšte obrazovanje i informisanost,

Gradovi: Novi Sad

Nastavni plan i ispiti

Studijski program Inženjerski menadžment u agrobiznisu je koncipiran u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju i Bolonjskom deklaracijom. Njegov prevashodni cilj je pružanje sadržajnog i kvalitetnog obrazovanja, kao i osposobljavanje mladih stručnjaka za uspešno delovanje i rešavanje problema iz oblasti inženjerskog menadžmenta u poljoprivredi. Takođe, cilj studijskog programa Inženjerski menadžment u agrobiznisu je da studentima pruži realnu i kvalitetnu osnovu za zaposlenje u najrazličitijim organizacijama koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom.

U savremenim tokovima razvoja društva kao neophodnost se pojavljuje potreba za mladim i kompetentnim kadrovima iz oblasti poljoprivrede, koji će biti osposobljeni da organizuju i vode poljoprivrednu proizvodnju na visoko produktivnim osnovama. Cilј je da studenti usvoje najnovija znanja i veštine iz oblasti planiranja, organizovanja, vođenja i kontrole u savremenoj polјoprivrednoj proizvodnji kako bi bili spremni da odgovore na sva pitanja i izazove s kojima je povezana polјoprivredna proizvodnja. Potreba za ovim novim profilom stručnjaka postoji kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom nivou.

Osnovne akademske studije traju 4 godine i nose 240 ESPB bodova. Završetkom studijskog programa Inženjerski menadžment u agrobiznisu student stiče zvanje DIPLOMIRANI INŽENJER MENADŽMENTA.

Po završetku ovih studija student može nastaviti master studije u trajanju od jedne godine.

Nastava se ostvaruje u malim grupama i mentorskom radu, kroz uspostavljanje neposrednog kontakta student-profesor. Naglasak se stavlja na isticanje individualnog, kreativnog razvoja studenata, timski rad, sticanje praktičnih znanja i korišćenje savremene tehnologije. Kvalitetu nastavnog procesa doprinose i gostovanja stručnjaka iz privrede.

 

Nastavni plan studijskog programa
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog

  • Usmeno izlaganje predispitnih obaveza

    Predispitne obaveze obuhvataju prisustvo na predavanjima i vežbama, ali i pisanje seminarskih radova, odnosno referata. Često se ti isti radovi moraju prezentovati usmeno, u toku predavanja, a ponekad je dozvoljeno i korišćenje Power Point-a.


  • Namirnice koje zamenjuju kofein

    Kada postanete deo studentskog života, uvidećete da mnogi studenti vole da uče noću. Učenje noću, naročito u studentskim domovima, podrazumeva mir i vi ste napokon sposobni da se posvetite svom gradivu u miru.


  • Popunjavanje CV-a za vreme studiranja

    Ukoliko pokušate da pronađete posao za vreme studiranja, uglavnom će se od vas tražiti da pošaljete CV. Mnogi mladi ljudi imaju problem sa popunjavanjem ovog dokumenta jer ne znaju šta sve CV podrazumeva