Prijemni.infostud.com


Studijski program - Osnovne akademske politikološke studije

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu: Političke nauke,

Vrste studija: Akademske

Na prijemnom se polaže: 30 pitanja iz predmeta ISTORIJA 20 pitanja iz predmeta SOCIOLOGIJA 10 pitanja iz predmeta USTAV I PRAVA GRAĐANA

Vežbaj online: Srpski jezik i književnost, Istorija, Sociologija, Psihologija, Ustav i prava građana,

Gradovi: Beograd

Nastavni plan i ispiti

Politikološko odeljenje predstavlja osnovno odeljenje studija političkih nauka. Zamišljeno kao studije unutrašnje politike, prošlo je programsku evoluciju od društveno-političkog preko političko-organizacionog do politikološkog usmerenja.

Studijski program politikološkog odeljenja je, po ugledu na programe studija političkih nauka u razvijenim zemljama, postavljen tako da omogući sticanje klasičnih teorijskih znanja iz domena politikologije, teorijskih i metodoloških znanja iz oblasti proučavanja savremene političke teorije i političkog sistema.

******

Po završetku četvorogodišnjih studija studenti će biti osposobljeni da primenjuju i specifična stručna znanja koja omogućavaju da se profesionalno bave poslovima analitičara i organizatora u državnim organima, političkim partijama, lokalnoj samoupravi, javnim službama i korporacijama, kao i neprofitnim organizacijama. Ovaj studijski program će takođe osposobiti stručnjake u poslovima političkog odlučivanja i upravljanja, organizovanja poslova u različitim poljima političkog delovanja, podizanja političke kulture i formiranja demokratske javnosti.

Posle završetka studija stiče se zvanje diplomirani politikolog.

 

Studijski program

Studijski program je akreditovan 2015. godine i nastava se izvodi od akademske 2015/2016. godine. Studenti koji su prvu godinu akademskih studija upisali pre 2015. godine pohađaju nastavu po programu akreditovanom 2009. godine.

 

Nastavni plan možete videti ovde
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog