Prijemni.infostud.com


Studijski program - Osnovne akademske međunarodne studije

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu: Političke nauke,

Vrste studija: Akademske

Na prijemnom se polaže: 30 pitanja iz predmeta ISTORIJA 20 pitanja iz predmeta SOCIOLOGIJA 10 pitanja iz predmeta USTAV I PRAVA GRAĐANA

Vežbaj online: Srpski jezik i književnost, Istorija, Sociologija, Psihologija, Ustav i prava građana,

Gradovi: Beograd

Nastavni plan i ispiti

Odeljenje za međunarodne studije je od nastanka Fakulteta vodeći visokoškolski centar u zemlji za obrazovanje stručnjaka za rad u diplomatiji, institutima koji se bave međunarodnim studijama i drugim organima i institucijama koje rade u oblastima međunarodnih odnosa i spoljne politike, ali i međunarodnim odeljenjima političkih stranaka i velikih privrednih firmi. Odeljenje za međunarodne studije razvija se kao snažni naučno-istraživački centar u oblasti međunarodnih političkih i ekonomskih odnosa, spoljne politike, međunarodnog prava i međunarodnih organizacija, evropskih, balkanskih, američkih i drugih regionalnih studija, studija bezbednosti, studija mira i pratećih disciplina.

******

Po završetku studija polaznici ovog studijskog programa će, pored ovladavanja znanjima osnovnih politikoloških disciplina, ovladati i najvažnijim saznanjima iz teorija i prakse više disciplina međunarodnih studija, kao i sposobnostima i veštinama potrebnim za uspešno profesionalno učešće u aktivnostima u vezi sa različitim učestvovanjem naše države u međunarodnim procesima.

Fakultet je još 2002. sa Ministarstvom za spoljne poslove potpisao sporazum o saradnji, koji predviđa da se svake godine deset najboljih studenata u generaciji predlaže Ministarstvu da bi, pošto prođu kroz prijemne ispite i odgovarajuću pripremu, počeli rad u diplomatiji; s druge strane, polaznici koji su završili studije Diplomatske akademije MSP nastavljaju studije na master studijama koje organizuje Odeljenje.

Stečena znanja, sposobnosti i veštine omogućavaće svršenim studentima da uspešno obavljaju poslove kao što su: analitičar međunarodnih odnosa u službama najviših državnih organa, međunarodnih privrednih organizacija i korporacija, službenik Ministarstva spoljnih poslova i drugih ministarstava srodnog karaktera, diplomata na radu u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, stručnjak angažovan na uključivanju Srbije u evropske integracije, kao i za rad u različitim međunarodnim vladinim i nevladinim organizacijama.

Posle završetka studija stiče se zvanje diplomirani politikolog za međunarodne poslove.

 

Studijski program

Studijski program je akreditovan 2015. godine i nastava se izvodi od akademske 2015/2016. godine. Studenti koji su prvu godinu akademskih studija upisali pre 2015. godine pohađaju nastavu po programu akreditovanom 2009. godine.

 

Nastavni plan možete videti ovde

Nastavni plan za modul Međunarodna politika možete videti ovde

Nastavni plan za modul Evropske integracije možete videti ovde
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog