Prijemni.infostud.com


Pripreme za prijemni

Fakultet inženjerskih nauka organizuje besplatnu pripremnu nastavu za upis u školskoj 2017/18. godini.

Još uvek se možete prijaviti popunjavanjem online obrasca na sledećem linkuBesplatna pripremna nastava se održava svake subote u amfiteatru (zgrada D) od 10:00 do 12:00 časova i trajaće do 24. juna 2017. 

Preporučene zbirke zadataka za pripremu za prijemni ispit: Za pripremu za polaganje prijemnog ispita možete koristiti zbirku rešenih zadataka sa prijemnih ispita na FIN-u od 1992. do 2016. godine, koja je dostupna u elektronskom obliku. Prema mišljenju i preporuci profesora Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu, svi kandidati koji spremaju prijemni ispit za upis na Fakultet inženjerskih nauka mogu koristiti i namenski pripremljenu zbirku zadataka u izdanju Fakulteta medicinskih nauka, čiji su autori profesori PMF-a, dr Branislav Popović i dr Marija Stanić. Zbirka se može nabaviti u skriptarnici Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu.

Na prijemnim ispitima za sve programe proverava se znanje iz matematike. Za studijski program Računarska tehnika i softversko inženjerstvo polagaće se poseban prijemni ispit, dok se za preostala četiri navedena studijska programa polaže jedan zajednički prijemni ispit. Pripremnu nastavu će realizovati profesori i asistenti Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu

Detaljne informacije o svakom od navedenih studijskih programa možete naći u Vodiču za studente.

 

U školskoj 2017/2018. godini Fakultet inženjerskih nauka u prvu godinu osnovnih akademskih studija upisuje studente na pet studijskih programa:

  • Mašinsko inženjerstvo (u trajanju od 3 godine),
  • Vojnoindustrijsko inženjerstvo (u trajanju od 4 godine),
  • Urbano inženjerstvo (u trajanju od 4 godine),
  • Automobilsko inženjerstvo (u trajanju od 3 godine),
  • Računarska tehnika i softversko inženjerstvo (u trajanju od 4 godine).

Fotografije zabeležene tokom održavanja pripremne nastave možete pogledati u galeriji sajta Fakulteta.
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog