Prijemni.infostud.com


Pripreme za prijemni

 

Preliminarni rezultati prijemnog ispita: pogledajte ovde

Ekonomski fakultet će u školskoj 2016/2017. godini upisati u prvu godinu 570 studenata čije se obrazovanje finansira iz budžeta, dok ukupna kvota za akreditovani studijski program osnovnih studija obuhvata 1500 mesta.

Broj potrebnih bodova za sticanje statusa studenta čije se školovanje finansira iz budžeta kretao se u intervalu od 79 do 90, dok višegodišnji prosek bodova koje su ostvarili poslednji upisani studenti u novu školsku godinu iznosi 55,78.

Školarina za 2016/2017. godinu za obim od 60 ESPB iznosi od 85.272,00 do 112.200,00 din. U cenu školarine uključena je obavezna udžbenička literatura koju samofinansirajući student dobija pre početka semestra, kao i do tri prijave svakog ispita u toku školske godine.

Brošuru za upis možete preuzeti ovde.

Pored već pomenutog Priručnika za pripremu prijemnog ispita 2016, Fakultet tradicionalno u svojim prostorijama organizuje kvalitetnu pripremnu nastavu koju sprovode naši profesori. Ukoliko želite da uz pomoć fakultetskih profesora još jednom pređete sve bitne stvari iz gradiva, možete se pri javiti na pripremnu nastavu ko ja će biti organizovana u sledećih nekoliko termina:

U januaru (tokom zimskog raspusta)
U aprilu/maju (tokom raspusta)
U junu (po završetku školske godine)

Za predmete Matematika, Računarstvo i informatika, Osnovi ekonomije i Poslovna ekonomija održaće se po 15 pripremnih časova.

Za predmete Istorija, Geografija i Sociologija, kao i za test iz Opšteg obrazovanja i informisanosti neće biti organizovana pripremna nastava.

Kandidati zainteresovani za časove pripremne nastave treba da se jave Info-centru Ekonomskog fakulteta u Beogradu (prizemlje), od 9 do 16 časova, najmanje tri dana pre početka održavanja nastave. Za pripremnu nastavu moguće je prijaviti se i elektronskom poštom na adresu: sic@ekof.bg.ac.rs ili popunjavanjem formulara.

Raspored pripremne nastave za januar 2016. godine

Raspored pripremne nastave za april 2016. godine

Sa sobom poneti ličnu kartu, pasoš, ili neki drugi dokument pogodan za identifikaciju, a potrebno je priložiti dokaz o uplati.

Broj tekućeg računa je 840-1109666-73 poziv na broj 106. Cena pripremne nastave je 5.200 dinara.


Izdvojene ustanove: