Prijemni.infostud.com


Opšte informacije

CITY College - Internacionalni fakultet Univerziteta Sheffield - Ostali privatni fakulteti i visoke školeO fakultetu

CITY College je Internacionalni fakultet Univerziteta Sheffield i nalazi se u Solunu u Grčkoj. Povezujući Veliku Britaniju sa jugoistočnom i istočnom Evropom, Siti koledž pruža studentima jedinstvenu priliku da studiraju i steknu vrhunsku Britansku diplomu Univerziteta Šefild u bliskom okruženju.

CITY College je osnovan 1989. godine u Solunu. U toku svog dvadesetogodišnjeg postojanja stekao je ugled jedne od najboljih obrazovnih institucija u jugoistočnoj Evropi.

2009. godine CITY College nastavlja svoje delovanje pod novim imenom, City College International Faculty of the University of Sheffield, kao jedan od šest fakulteta ovog britanskog univerziteta, a kao jedini van granica britanskog ostrva. Univerzitet Sheffiled nema samo saradnju sa CITY College-om, jer je CITY sastavni deo univerziteta. Po prvi put u istoriji jedan koledž van Velike Britanije postaje ‘Fakultet’ jednog Britanskog Univerziteta i taj događaj je jedinstven u okviru postojećih međunarodnih akademskih standarda. Za CITY College stečeni status je nagrada za postignute rezultate u toku dugogodišnje izuzetno uspešne saradnje izmedju dve institucije u pružanju kvalitetnog visokog obrazovanja, ne samo u Grčkoj, već i u širem regionu jugoistočne Evrope.

Akademska zajednica na CITY College-u se sastoji od studenata i visoko kvalifikovanog nastavnog kadra iz više od petnaest zemalja i u njoj vlada veoma vesela i živa atmosfera. Ovakav spoj ljudi stvara jedinstveno internacinalno okruženje koje čini iskustvo studiranja jos više nezaboravnim.

 

Sastav fakulteta

Danas se CITY sastoji od tri akademska odseka i jednog odeljenja:

 • Katedra za Poslovnu Administraciju i Ekonomiju
 • Katedra za Kompjuterske nauke
 • Katedra za Psihologiju
 • Odeljenje za Humanističke i Društvene nauke

South - East European Research Centre (SEERC), istraživački centar jugoistočne Evrope, je osnovan 2003. godine u Solunu udruženim snagama Univerziteta Sheffield i CITY College-a. SEERC je internacionalni, multidisciplinarni, neprofitni istraživački centar.

 

Zašto izabrati CITY

CITY College privlači studente koji žele da iskoriste prednosti akademskog preimućstva zajedno sa životom u jednom veselom gradu.

Ovo su neki od razloga zbog kojih studenti biraju CITY:

 • Diploma Univerziteta Sheffield
 • Akreditacija i priznatost od strane prestižnih internacinalnih tela
 • Ugledan i visoko kvalifikovan nastavni kadar
 • Obrazovanje fokusirano na studente
 • Izvanredne profesionalne perspektive
 • Sva predavanja su na engleskom - internacionalnom jeziku poslovanja
 • Školarina u skladu sa standardima Evropske Unije, kao i manji životni troškovi u poređenju sa Velikom Britanijom i Sjedinjenim Americkim Državama
 • Odlicne službe za podršku internacionalnih studenata (smeštaj, pitanja boravišne vize i studentski zivot)
 • Dinamična zajednica intenacionalnih studenata i osoblja iz više od 15 zemalja
 • Uzbudljiv studentski život u Solunu, lepom i bezbednom gradu

 

Važne činjenice o Univerzitetu Sheffield

 • 5 dobitnika Nobelove nagrade dovode se u vezu sa Univerzitetom Sheffiled
 • Univerzitet je rangiran kao 30. u Evropi i kao 82. u svetu (Times, 2009)

Univerzitet Sheffield je jedna od vhrunskih institucija u oblasti istaživanja, sa reputacijom svetski priznatog kvaliteta. Danas, sa skoro 24 000 studenata iz 124 zemlje, Univerzitet Sheffield je popularan izbor među akademskim kandidatima.

 

THE TIMES - QS World University Rankings 2009

The Times je 2009. godine sproveo istaživanje o 200 najboljih svetskih univerziteta i rangirao Univerzitet Sheffield kao 14. u Britaniji, 30. u Evropi i 82. u svetu.

Rangiranje univerziteta obavljeno je pomoću relevantnih istraživanja, kadar/student količnika, odnosa (proporcija) između internacionalnog kadra I studenata, kao i pomoću navoda izvedenih putem istraživanja. The –QS je organizacija koja na godišnjem nivou publikuje "THE - QS World University Rankings" (QS Svetsko Rangiranje Univerziteta), studiju kvaliteta koja je visoko cenjena u akademskom svetu.

Ukoliko želite više da saznate o ovim rangiranjima, ovde možete posetiti oficijalnu internet stranicu THE –QS.

 

Naša Diploma 

Po uspešnom završetku studija (Osnovnih, Master i Doktorskih), CITY-jevi diplomci stiču sledeće formalne kvalifikacije:

CITY College - Internacionalni fakultet Univerziteta Sheffield

 
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog

 • Sistematski pregledi

  Nakon što se upišete na fakultet, morate znati da redovno učenje i polaganje ispita nije vaša jedina obaveza. Nakon završenih predavanja u prvom semestru prve godine, potrebno je da uradite sistematski pregled.


 • Važnost postavljanja pitanja od strane studenata

  Veština postavljanja pitanja bitan je deo učenja i studiranja, jer će se njeno praktikovanje, sasvim sigurno, odraziti na kvalitet vašeg znanja, kao i na učinke u vidu ocena.


 • Par saveta pre izbora fakulteta

  S obzirom da studije za svrhu treba da imaju pripremu studenata za posao, osposobljavanje za karijeru i ciljeve koji se žele ostvariti, period visokog obrazovanja neka obuhvati vaše interese u tom smislu.