Prijemni.infostud.com


Opšte informacije

CITY College - Internacionalni fakultet Univerziteta Sheffield - Ostali privatni fakulteti i visoke školeCITY College je Internacionalni fakultet Univerziteta Sheffield i nalazi se u Solunu u Grčkoj. Povezujući Veliku Britaniju sa jugoistočnom i istočnom Evropom, Siti koledž pruža studentima jedinstvenu priliku da studiraju i steknu vrhunsku Britansku diplomu Univerziteta Šefild u bliskom okruženju.
CITY College je osnovan 1989. godine u Solunu. U toku svog dvadesetogodišnjeg postojanja stekao je ugled jedne od najboljih obrazovnih institucija u jugoistočnoj Evropi.

2009. godine CITY College nastavlja svoje delovanje pod novim imenom, City College International Faculty of the University of Sheffield, kao jedan od šest fakulteta ovog britanskog univerziteta, a kao jedini van granica britanskog ostrva. Univerzitet Sheffiled nema samo saradnju sa CITY College-om, jer je CITY sastavni deo univerziteta. Po prvi put u istoriji jedan koledž van Velike Britanije postaje ‘Fakultet’ jednog Britanskog Univerziteta i taj događaj je jedinstven u okviru postojećih međunarodnih akademskih standarda. Za CITY College stečeni status je nagrada za postignute rezultate u toku dugogodišnje izuzetno uspešne saradnje izmedju dve institucije u pružanju kvalitetnog visokog obrazovanja, ne samo u Grčkoj, već i u širem regionu jugoistočne Evrope.

Akademska zajednica na CITY College-u se sastoji od studenata i visoko kvalifikovanog nastavnog kadra iz više od petnaest zemalja i u njoj vlada veoma vesela i živa atmosfera. Ovakav spoj ljudi stvara jedinstveno internacinalno okruženje koje čini iskustvo studiranja jos više nezaboravnim.

Danas se CITY sastoji od tri akademska odseka i jednog odeljenja:

 • Katedra za Poslovnu Administraciju i Ekonomiju
 • Katedra za Kompjuterske nauke
 • Katedra za Psihologiju
 • Odeljenje za Humanističke i Društvene nauke

South - East European Research Centre (SEERC), istraživački centar jugoistočne Evrope, je osnovan 2003. godine u Solunu udruženim snagama Univerziteta Sheffield i CITY College-a. SEERC je internacionalni, multidisciplinarni, neprofitni istraživački centar.

Zašto izabrati CITY

CITY College privlači studente koji žele da iskoriste prednosti akademskog preimućstva zajedno sa životom u jednom veselom gradu.  

Ovo su neki od razloga zbog kojih studenti biraju CITY:

 • Diploma Univerziteta Sheffield
 • Akreditacija i priznatost od strane prestižnih internacinalnih tela
 • Ugledan i visoko kvalifikovan nastavni kadar
 • Obrazovanje fokusirano na studente
 • Izvanredne profesionalne perspektive
 • Sva predavanja su na engleskom - internacionalnom jeziku poslovanja
 • Školarina u skladu sa standardima Evropske Unije, kao i manji životni troškovi u poređenju sa Velikom Britanijom i Sjedinjenim Americkim Državama
 • Odlicne službe za podršku internacionalnih studenata (smeštaj, pitanja boravišne vize i studentski zivot)
 • Dinamična zajednica intenacionalnih studenata i osoblja iz više od 15 zemalja
 • Uzbudljiv studentski život u Solunu, lepom i bezbednom gradu
Važne činjenice o Univerzitetu Sheffield
 • 5 dobitnika Nobelove nagrade dovode se u vezu sa Univerzitetom Sheffiled
 • Univerzitet je rangiran kao 30. u Evropi i kao 82. u svetu (Times, 2009)

Univerzitet Sheffield je jedna od vhrunskih institucija u oblasti istaživanja, sa reputacijom svetski priznatog kvaliteta. Danas, sa skoro 24 000 studenata iz 124 zemlje, Univerzitet Sheffield je popularan izbor među akademskim kandidatima.

THE TIMES - QS World University Rankings 2009

The Times je 2009. godine sproveo istaživanje o 200 najboljih svetskih univerziteta i rangirao Univerzitet Sheffield kao 14. u Britaniji, 30. u Evropi i 82. u svetu.

Rangiranje univerziteta obavljeno je pomoću relevantnih istraživanja, kadar/student količnika, odnosa (proporcija) između internacionalnog kadra I studenata, kao i pomoću navoda izvedenih putem istraživanja. The –QS je organizacija koja na godišnjem nivou publikuje "THE - QS World University Rankings" (QS Svetsko Rangiranje Univerziteta), studiju kvaliteta koja je visoko cenjena u akademskom svetu.

Ukoliko želite više da saznate o ovim rangranjima, ovde možete posetiti oficijalnu internet stranicu THE –QS.

 

Naša Diploma

 

Po uspešnom završetku studija (Osnovnih, Master i Doktorskih), CITY-jevi diplomci stiču sledeće formalne kvalifikacije:

CITY College - Internacionalni fakultet Univerziteta Sheffield

 
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog

 • Kako da ubrzamo i olakšamo proces učenja

  Negativan stav može ojačati motivaciju za učenje. Studenti koji se učenju preterano raduju ubeđeni su da im dobro ide, ali statistika pokazuje da su im ocene prosečno niže; dobro raspoloženje može naškoditi vašem efikasnom memorisanju.


 • 10 saveta kako da gradite i gajite kreativnost

  Najtraženija veština ovog veka je kreativnost! Iako se stiče rođenjem, mnogi smatraju da je nemaju jer ne umeju da je razviju kod sebe. Sve se vrti oko kreativnosti. Od kreiranja novog proizvoda, predstavljanje istog do načina prodaje. 


 • Od A do Š o onlajn učenju

  Davno je primećeno da obrazovanje treba da bude dostupno svima, ipak taj ideal se ne postiže lako. Digitalno doba nam donosi mnogobrojne olakšice i pogodnosti, koje počinju sve više da se koriste u obrazovanju