Prijemni.infostud.com


Prijemni ispit i uslovi za upis

Prijemni ispiti i uslovi za upis

Prijave za uspis mogu da podnesu lica koja su završila školu u četvorogodišnjem  trajanju , u kojoj se bar dve godine pohađala nastava biologije.

Kandidati prijavljeni za upis na osnovne studije polažu prijemni ispit iz biologije.

Pitanja za prijemni ispit sastavljena su isključivo prema programu udžbenika biologije za sva četiri razreda gimnazije prirodno-matematičkogsmera.

Kandidati koji su tokom 3. i 4. razreda srednje škole, na republičkim takmičenjima u organizaciji republičkog Ministarstva prosvete i sporta ili na međunarodnim takmičenjima iz biologije osvojili prvo mesto, dobijaju maksimalni broj poena na prijemnom ispitu bez polaganja.

Upisne kvote

Prvi rok 2016

FAKULTET BUDŽET SAMOFINANSIRANJE UKUPNO BROJ PRIJAVLJENIH ŠKOLARINA RSD ŠKOLARINA EUR
Biološki fakultet 160 70 230 366 80.000 2.500 EUR
Biologija 160 70 230 366 80.000 2.500 EUR
Termini upisa

PRIJEM DOKUMENATA CENA PRIJAVE [DIN] PRIJEMNI ISPIT OBJAVLJIVANJE RANG LISTE UPIS
22-24.6.2016. 0 27.6.2016. 28.6.2016. 7-8.7.2016.Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog

  • Kako da ubrzamo i olakšamo proces učenja

    Negativan stav može ojačati motivaciju za učenje. Studenti koji se učenju preterano raduju ubeđeni su da im dobro ide, ali statistika pokazuje da su im ocene prosečno niže; dobro raspoloženje može naškoditi vašem efikasnom memorisanju.


  • 10 saveta kako da gradite i gajite kreativnost

    Najtraženija veština ovog veka je kreativnost! Iako se stiče rođenjem, mnogi smatraju da je nemaju jer ne umeju da je razviju kod sebe. Sve se vrti oko kreativnosti. Od kreiranja novog proizvoda, predstavljanje istog do načina prodaje. 


  • Od A do Š o onlajn učenju

    Davno je primećeno da obrazovanje treba da bude dostupno svima, ipak taj ideal se ne postiže lako. Digitalno doba nam donosi mnogobrojne olakšice i pogodnosti, koje počinju sve više da se koriste u obrazovanju