Prijemni Infostud.com - Vredi studiratiOpšte informacije

Univerzitet Metropolitan u svom sastavu ima tri fakulteta i organizuje programe osnovnih akademskih studija, prema Bolonjskoj deklaraciji, u trajanju od četiri godine (240 ESPB). Prostire se na dve lokacije i to u Beogradu na adresi Tadeuša Košćuška 63 (Sportski centar „25. maj“ na Dorćolu), kao i u Nišu na adresi Svetog Cara Konstantina 86.

Na Univerzitetu Metropolitan realizuju se savremeni studijski programi koji nakon školovanja kreiraju stručnjake iz tri oblasti: menadžmenta, informacionih tehnologija i dizajna. Svaki program je definisan da obezbedi znanja, veštine i kompetencije na visokom akademskom i profesionalnom nivou.

Studenti se tokom studiranja uče da na najbolji način steknu veštine za rešavanje praktičnih problema, da razmišljaju, budu kreativni i inovativni. Akcenat se stavlja na praktična i primenljiva znanja.

Univerzitet Metropolitan je razvio Centar za razvoj karijere s ciljem da svojim studentima izađe u susret i pomogne im da na pravom mestu obave stručnu praksu, kao i da lakše pronađu posao u struci. Iz godine u godinu, nastavljamo da nižemo uspehe. Svaki naš student je naša preporuka i najveće priznanje našem ulaganju u kadrove. Univerzitet Metropolitan je izuzetno ponosan na:

  • Studentkinje AdaJAMM tima, svetske prvakinje sa Microsoft Imagine Cup's 'Woman's Athletics App Challenge 2013 zahvaljujući aplikaciji „Playground“.
  • Tim studenata Fakulteta informacionih tehnologija, koji su postali svetski prvaci na najprestižnijem svetskom takmičenju ThinkQuest koje organizuje kompanija ORACLE.
  • Na to što je prvi u Srbiji uveo i dobio dozvolu za rad od Ministarstva prosvete koja uključuje i izvođenje nastave na daljinu - preko Interneta i to zahvaljujući najsavremenijim tehnologijama koje primenuje.
  • Global Game Jam – Univerzitet Metropolitan je prvi domaćin ovog planetarnog takmičenja u jugoistočnoj Evropi.
  • Osvojena dva II mesta na Menadžerijadi 2013. i 2014. godine
  • Osvojeno I mesto na FTN Challenge-u 2013. godine

Metropolitan
Univerzitet Metropolitan je specifičan i po načinu studiranja jer primenjuje eLearning platformu za elektronsko učenje - LAMS. Svaki student prilikom upisa dobija username i password za pristupanje personalizovanom nalogu na kojem se nalaze materijali u elektronskom obliku, predviđeni prema nastavnom planu i programu određenog smera.

Pogledajte detaljnije informacije i tutorijal putem linka.